Voor onderhoud, reparatie en kalibratie

Certified European Service Point

Pipeq Pipework Equipment is door de fabrikant gekwalificeerd om uw monitor opnieuw te kalibreren en certificeren als dat nodig is of als QA/QC dat vereist. Elke PurgEye® monitor wordt geleverd met een certificaat dat 12 maanden geldig is. Nieuwe certificaten worden voorzien van monitor- en sensornummer en (digitaal) meegeleverd met de monitor.

 

Voorkom porositeit bij lassen

Dew Point Purging Gas

Tijdens het lassen met formeergas, terwijl de restzuurstofwaarde wordt gemeten door een PurgEye® monitor, kan het nodig zijn om ook het dauwpuntvocht te meten om te voorkomen dat gassen, waaronder zuurstof, waterstof en stikstof, in de lasverbinding worden opgenomen. De sensor meet waar condensatie begint en het vocht in de lasomgeving zal condenseren op het materiaal dat gelast wordt. Dit kan de uiteindelijke laskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Vocht ontstaat vaak door condensatie van omgevingslucht in het slangenpakket als er niet gelast wordt.

 

Het meten van het dauwpunt bij kritisch laswerk is nog nooit zo eenvoudig geweest. De revolutionaire PurgeNet™ Dew Point Purging Gas Moisture Sensor™ past op elke PurgEye® monitoren die tot op 1 ppm (nauwkeurig tot 10 ppm) afleest. De meetgegevens worden weergegeven op het OLED scherm van de PurgEye® monitor in split-screen Dus zowel het percentage zuurstof (O2) als het vochtgehalte (H2O) worden weergegeven als ppm waarde.

$

PurgeNet™ Dew Point Purging Gas Moisture Sensor brochure EN PDF

$

PurgeNet™ Dew Point Purging Gas Moisture Sensor flyer EN PDF

Zie wanneer je kunt lassen

PurgeAlarm™ visual indicator

Het PurgeAlarm™ is een visueel hulpmiddel dat is geschakeld met de alarmfunctie van de PurgEye® zuurstofmonitor. De signaalzuil is IP66 geclassificeerde en heeft een enkel rood licht of een combinatie van rood en groen licht. Rood betekent stoppen met lassen of nog niet beginnen met lassen. Groen betekent dat de gemeten ppm waarde keurig binnen het ingestelde bereik ligt.

 

$

PurgeAlarm™ Visual Alarm Indicator brochure EN PDF

$

PurgeAlarm™ Visual Alarm Indicator FAQ EN PDF

Leg lasdata eenvoudig vast

PurgeLog™ software

 

De PurgeLog™ software registreert eenvoudig alle lasgegevens en wordt standaard meegeleverd bij elke PurgEye® monitor met een meetbereik tot 1 ppm meten (nauwkeurig tot 10 ppm). Gegevens overzetten naar een PC of laptop voor kwaliteitscontrole en/of lascertificatie is eenvoudiger dan ooit: plug and play.

$

PurgeLog™ Data Logging Software brochure EN PDF

$

PurgeLog™ Data Logging Software FAQ EN PDF

Hou controle over je las

PurgeNet™ smart cable

De innovatieve PurgeNet™ Smart Cable kan slimme accessoires met elkaar verbinden, waaronder het PurgeAlarm™ dat tijdens het lassen een visuele waarschuwing geeft in geval van stijgende of dalende zuurstofniveaus of voor het tijdig opladen uw zuurstofmonitor. De PurgeNet™ Smart Cable kan ook gebruikt worden in combinatie met PurgeLog™ software.

 

$

PurgeNet™ Smart Cable brochure EN PDF

$

PurgeNet™ Smart Cable FAQ EN PDF

Controleer je lasapparaat

PurgeNet™ interface cable

De PurgeNet™ kabel wordt gebruikt om de meting van je PurgEye® zuurstofmonitor door te geven aan een ander apparaat, zoals een (orbitaal) stroombron. Alle PurgEye® zuurstofmonitoren die tot 10 ppm aflezen (uitgezonderd de PurgEye® NANO) kunnen op die manier de start/stop-functie van een lasapparaat regelen.

$

PurgeNet™ Machine Interface brochure EN PDF

$

PurgeNet™ Machine Interface FAQ EN PDF

Luchtdicht verpakt en genummerd

PurgEye® 100 sensoren

De PurgEye® 100 sensoren zijn luchtdicht verpakt en voorzien van een serienummer. De unieke verpakking zorgt ervoor dat de gemiddelde levensduur wordt verlengd tot bijna 20 maanden of meer. De verpakking voorkomt dat zuurstof binnendringt waardoor de sensoren inert blijven totdat de verpakking wordt geopend voor gebruik. De omloopsnelheid is hoog (en FiFo)zodat je altijd verzekerd bent nieuwe sensor.